مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

زيگموند فرويد يكي از معروف‌ترين نام‌ها در روان‌شناسي است. تقريباً تمامي روان‌شناسان معتقدند كه صحبت‌ كردن راجع به شخصيت انسان در روان‌شناسي با فرويد شروع شده‌است. اما او بيشتر از آنكه با نظريه‌هاي شخصيت شناخته شده باشد به دليل كشف بخش ناخودآگاه ذهن در ميان مردم معروف شده‌ است. مفاهيمي كه زيگموند فرويد در نظريه‌هايش بيان كرده به‌قدري جالب هستند كه به‌غيراز روان‌شناسان ساير مردم را نيز به خواندن نظراتش تشويق مي‌كند. بااين‌حال متأسفانه درك درستي از نظريه‌هاي روانكاوي او در ميان اكثريت وجود ندارد. در ادامه مطلب سعي مي‌كنيم زيگموند فرويد، نظريه‌ها و راه‌هاي درمان او را براي شما توضيح بدهيم.

براي دريافت مشاوره در زمينه زيگموند فرويد مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: زيگموند فرويد | زندگي نامه و نظريه رشد فرويد

زندگينامه زيگموند فرويد

زيگموند فرويد در سال 1856 ميلادي در منطقه‌اي به دنيا آمد كه اين بخشي از جمهوري چك به‌حساب مي‌آيد. فرويد كه در يك خانواده يهودي به دنيا آمده بود مثل ساير اعضاي خانواده به مسائل مذهبي علاقه نشان مي‌داد؛ و توجه او به مسائل ديني را مي‌توان در قسمت‌هاي مختلفي از نظريه‌اش ديد. در ميان اعضاي خانواده مادرش علاقه بسياري به او داشت و مطمئن بود كه او روزي تبديل به يك فرد مشهور خواهد شد. به همين خاطر توجه و مراقبت ويژه‌اي نسبت به او داشت.

در سال 1859 ميلادي و زماني كه زيگموند فرويد تنها 3 سال داشت خانواده او از فرايبورگ مهاجرت كرده و در وين ساكن شدند. بااين‌حال او به‌ غير از زبان آلماني با زبان‌هايي مثل انگليسي، فرانسه و ايتاليايي نيز آشنايي داشت. همين موضوع باعث شد كه او بتواند نظريات و كتاب‌هاي بسياري را مطالعه نمايد.

زيگموند فرويد در سال 1886 با مارتا برنيز ازدواج كرد. حاصل اين ازدواج هشت فرزند بود؛ كه در ميان آن‌ها آنا فرويد از همگي شناخته‌شده‌تر است. آنا همان فرزندي بود كه راه پدر را ادامه داد؛ و خود نيز به يكي از روانكاوان معروف تبديل شد.

سيگار برگ يكي از علاقه‌مندي‌هاي زيگموند فرويد بود. او معتقد بود با استفاده از سيگار ذهنش بازتر شده و بهتر مي‌تواند راجع به مسائل فكر كند.  همين موضوع باعث شد كه فرويد دچار سرطان دهان شود. درمان‌هاي بسياري براي اين بيماري انجام شد. تا جايي كه گفته مي‌شود در حدود 33 عمل جراحي روي فك و دهان فرويد صورت گرفت. كه متأسفانه هيچ‌كدام باعث جلوگيري از پيشرفت سرطان نشد. سرانجام در سال 1939 فرويد از پزشك خود خواست كه با استفاده از مورفين به زندگي او پايان بدهد.

شروع نظريه‌هاي روانكاوي زيگموند فرويد

زيگموند فرويد پس از اينكه به‌عنوان پزشك از دانشگاه فارغ‌التحصيل شد تحصيلات خود را در رشته عصب‌شناسي ادامه داد. در همين زمان بود كه او شروع به تحقيق روي بيماري كرد كه امروزه به آن جسماني سازي گفته مي‌شود. در اين بيماري مسائل رواني باعث مي‌شوند كه فرد دچار مشكلاتي مانند فلج اعضا، كوري، لالي يا بسياري از مشكلات ديگر شود. اين درحاليست كه تمامي اندام‌هاي داخلي و اعصاب فرد سالم هستند.

فرويد متوجه شد كه اين افراد وقتي تحت درمان‌هايي مثل هيپنوتيزم قرار مي‌گيرند از شدت مشكلات آن‌ها كاسته مي‌شود. به همين خاطر برخلاف بسياري از هم‌دوره‌ه‌اي هايش به اين نتيجه رسيد كه عاملي به‌غيراز مشكلات جسماني و ذهن هشيار مي‌بايست در اين بيماري نقش داشته باشند. اين موضوع سرآغازي بود كه زيگموند فرويد را به سمت نظريه‌هايش سوق داد.

نظريه هاي روانكاوي فرويد

زيگموند فرويد نظريه هاي روانكاوي دارد. كه در علم روانشناسي در درجه بسيار بالايي قرار دارد. فرويد روانشناسي متفكر و آگاه بود كه نظريه ناخودآگاه را بيان كرد. در اين بخش مقاله به نظريه هاي روانكاوي فرويد اشاره كرده ايم.

📌 نظريه ناخودآگاه زيگموند فرويد

زيگموند فرويد بيش از همه با ديدگاهي كه راجع به ناخودآگاه يا ناهشيار ذهن دارد شناخته شده است. در حقيقت فرويد در طول درمان‌هايي كه به‌وسيله هيپنوتيزم انجام مي‌داد متوجه شد بيماران زماني كه وارد حالت خلسه مي‌شوند، از مسائلي صحبت مي‌كنند كه در حالت عادي چيزي راجع به آن به ياد نمي‌آورند. اين موضوع در كنار ديدن نشانه‌هايي مثل لغزش‌هاي كلامي در ميان بيماران او را به اين نتيجه رساند كه احتمالاً بخش ديگري از ذهن به‌غيراز حالت هوشياري كنترل رفتار فرد را در دست دارد.

📌 نظريه شخصيت

نظريه شخصيت زيگموند فرويد در مراحل اوليه بر اساس ذهن ناهشيار شكل گرفت. فرويد معتقد بود ما سه حالت رواني هشيار، نيمه هشيار و ناهشيار داريم كه شخصيت بر اساس اين سه دسته عمل مي‌كند. اما پس از مدتي فرويد نظريه خودش را اصلاح كرد. او معتقد بر اين شد كه ما در كنار سه سطح هشياري، سه پايگاه شخصيتي به نام‌هاي نهاد، من و فرامن نيز داريم.

🔻 نهاد (Id)

اولين بخش نظريه شخصيت زيگموند فرويد، نهاد نام دارد. همه ما از سنين كودكي و به طور فطري با نهاد به دنيا مي‌آييم. نهاد يا بن بخشي از شخصيت است كه به دنبال به‌دست‌آوردن لذت است. و البته بلافاصله و در اينجا و اكنون مي‌خواهد كه به لذت‌ها دست پيدا كند.

🔻 من (ego)

بخش منطقي ذهن كه سعي مي‌كند تمايلات نهاد را كنترل كند، “من” نام دارد. اين بخش تلاش مي‌كند تا خواسته‌هاي نهاد از راهي معقول و جامعه‌پسند برطرف شوند. من دومين بخش نظريه شخصيت زيگموند فرويد است.

🔻 فرامن (super ego)

فرامن همان چيزي است كه به آن وجدان مي‌گوييم. اين بخش از شخصيت دقيقاً در مقابل نهاد  از نظريه شخصيت زيگموند فرويد قرار داد. فرامن معتقد است كه فرد مي‌بايست به‌جاي توجه به خود و غريزه‌ها بر اساس معيارهاي جامعه و كمك به ديگران رفتار كند. فرويد معتقد بود كه من، وظيفه دارد بين اين دو نيرو يك تعادل برقرار كند.

يكي از نكات مهم در نظريه شخصيت اين است كه هميشه من، نمي‌تواند وظيفه‌اش را به‌درستي انجام دهد. انسان‌ها با توجه به اينكه كدام بخش شخصيت‌شان قوي تر باشد به سه دسته تقسيم مي‌شوند؛ و رفتارهاي مختلفي را از خود نشان مي‌دهند.

📌 مكانيسم‌هاي دفاعي | زيگموند فرويد

يكي از نظريه هاي زيگموند فرويد، مكانيسم هاي دفاعي هستند. مكانيسم‌هاي دفاعي روشي هستند كه من از آنها استفاده مي‌كند تا خواسته‌هاي نهاد را برطرف كند. در حقيقت من، مسئوليت دارد كه به فرد كمك كند تا رفتار جامعه‌پسند و معقولي داشته باشد. به همين خاطر او بايد نيازهاي نهاد را به روشي برطرف كند كه فرامن و همين‌طور جامعه با آن مشكلي نداشته باشند. براي مثال ممكن است تمايل نهاد به پرخاشگري با تبديل‌شدن فرد به يك قصاب يا جراح برطرف شود. براي آشنايي با انواع مكانيسم هاي دفاعي كليك كنيد.

📌 غريزه زندگي و مرگ

يكي از مفاهيمي كه در نظريه زيگموند فرويد از آن زياد صحبت مي‌شود ليبيدو يا انرژي زندگي است. فرويد معتقد بود كه انسان‌ها به‌صورت فطري با دو تمايل زندگي و مرگ به دنيا مي‌آيند.  هرآنچه باعث لذت در زندگي مي‌شود را فرويد غريزه زندگي ناميد. و هر چيزي مثل جنگ يا خشم كه باعث ويراني مي‌شوند را ناشي از غريزه مرگ مي‌دانست. فرويد اصطلاح ليبيدو را براي بيان انرژي مربوط به غريزه زندگي مورداستفاده قرار داد.

با توجه به اينكه ليبيدو به معناي شهوت يا نيازهاي جنسي است سوءتفاهم‌هاي بسياري راجع به اين نظريه به وجود آمد. و بسياري گفتند كه فرويد معتقد است همه چيز به لذت‌هاي جنسي ختم مي‌شود. اين درحاليست كه فرويد بارها اعلام كرده بود منظورش از ليبيدو همه لذت‌ها و خوشي‌هايي است كه ممكن است يك نفر به آن‌ها تمايل داشته باشد.

نظريه رشد فرويد

زيگموند فرويد راجع به مراحل رشد كودك نيز نظرياتي مطرح كرده است. به‌طوركلي او معتقد بود كه در هر سني ليبيدو يا ميل به لذت بردن در بخش خاصي از بدن متمركز مي‌شود. بر همين اساس كودك رفتارهاي مختلفي را از خودش نشان مي‌دهد؛ و نيازهاي متفاوتي دارد. توجه بيش از حد يا كمتر از اندازه، به نيازهاي كودك در هر مرحله، مي‌تواند مشكلاتي را براي او ايجاد كند. مراحل رشد از نظر فرويد عبارتند از:

🔴مرحله دهاني(تولد تا يك‌سالگي)

از نظر زيگموند فرويد، مرحله دهاني از تولد تا 1 سالگي ادامه دارد. مركز فعل و انفعالات دهان است. به همين دليل مكيدن سينه و گرفتن پستان از اهميت بالايي برخوردار است. در اين مرحله نوزاد از فعاليت هايي مانند چشيدن و مكيدن لذت مي‌برد. در اين مرحله به دليل وابستگي كودك به مراقبين، احساس اعتماد به نفس و راحتي از محل دهان به كودك انتقال داده مي‌شود. ثبيت در اين مرحله برابر با مشكلاتي مانند: سيگار كشيدن، جويدن ناخن، پرخاش، وابستگي، مشكلات در خوردن و نوشيدن مي‌شود.

🟡 مرحله مقعدي(دو تا سه‌سالگي)

طبق نظر زيگموند فرويد، پس از مرحله دهاني، نوبت مرحله مقعدي است. اين مرحله از دو سالگي تا سه سالگي ادامه دارد. اين مرحله مختص تمركز بر نيروي جنسي بر كنترل مثانه و حركات روده است. بنابراين تعارض اصلي، آموزش آداب توالت است. در اين مرحله كودك بايد بر نيازهاي بدني خود كنترل داشته باشد. و توسعه اين كنترل به درك استقلال و موفقيت مي‌پردازد.

زيگموند فرويد معتقد بود كه سهل گيري در اين مرحله مساوي با شخصيت نامنظم، آشفته و ولخرج است. سخت گيري هم شخصيت خشك، نامنعطف و وسواسي به همراه دارد.

🟣 مرحله آلتي(سه تا چهار يا پنج‌سالگي)

طبق نظر زيگموند فرويد، سومين مرحله آلتي است. كه از 3 تا 5 سالگي وجود دارد. در اين مرحله تمركز اصلي بر اندام هاي جنسي است. در اين سن كودكان به تفاوت جنسيت زن و مرد كنجكاوي نشان مي‌دهند. فرويد در اين مرحله عقده هاي الكترا و اديپ را بيان كرده است. به طور خلاصه اين مرحله به معناي احساس رقابت با والد همجنس براي تصاحب والد جنس مخالف است. عبور سالم از اين مرحله به منظور همانند سازي كودك با والد هم جنس است.

🟠 مرحله نهفتگي يا كمون(پنج‌سالگي تا سن بلوغ)

زيگموند فرويد مرحله نهفتگي را از سن 5 سالگي تا پايان بلوغ قرار داده است. در اين دوران احساسات جنسي منفعل مي‌شود در اين مرحله فرد مهارت هاي اجتماعي، ارزش ها، روابط با همسالان و بزرگسالان را در خارج از خانواده توسعه مي‌دهند. در اين مرحله همچنان انرژي رواني جنسي وجود دارد اما در حوزه هاي ديگر مانند اشتغالات فكري و تعاملات اجتماعي منتقل شده‌است.

🟢 مرحله تناسلي (نوجواني)

آخرين مرحله از نظر زيگموند فرويد، مرحله تناسلي است. اين مرحله از بلوغ تا آخر عمر ادامه دارد. كسي كه به اين مرحله مي‌رسد، به رسش كامل دست يافته است و اگر در مراحل قبلي مشكل حادي را تجربه نكرده باشد، شخصيت سالمي را خواهد داشت. و در نهايت فردي دلسوز با تعامل كامل در زندگي است.

❌ عقده‌هاي اديپ و الكترا

يكي از جالب‌ترين بخش‌هاي نظريه رشد زيگموند فرويد عقده‌هاي اديپ و الكترا هستند. فرويد معتقد بود زماني كه كودك متوجه اندام جنسي خود و تفاوت آن با جنس مخالف مي‌شود تمايلي را به سمت والد غيرهمجنس نشان مي‌دهد. دختران به سمت پدر و پسران به سمت مادر گرايش پيدا مي‌كنند. اين موضوع به‌تدريج و از طريق برخي تفكرات ذهني حل خواهد شد. 

نظريات و روش‌هاي درماني زيگموند فرويد

زيگموند فرويد علاوه بر اينكه راجع به انسان صحبت مي‌كند نظريات و روش‌هايي را نيز براي درمان بيماري‌ها به كار مي‌برد. در ادامه بعضي از مهم‌ترين اين روش‌ها را با هم بررسي خواهيم كرد.

🔶 تداعي آزاد

يكي از روش هاي درماني زيگموند فرويد، تداعي آزاد است. اصلي‌ترين روش درمان در روانكاوي تداعي آزاد است. در اين روش بيمار در طول جلسه درمان هر آنچه را به ذهنش مي‌رسد بدون اينكه آنها را سانسور كند بيان مي‌كند. فرويد معتقد بود كه دنبال‌كردن جريان صحبت‌هاي بيمار مي‌تواند به درمانگر سرنخ‌هاي مهمي راجع به مشكلات ناهشيار بدهد. به‌علاوه باعث خواهد شد تا فرد نيز احساس سبكي و آرامش بيشتري را تجربه كند.

🔶 تفسير رؤيا | زيگموند فرويد

تفسير رويا از ديگر روش هاي درماني زيگموند فرويد است. همان‌طور كه گفتيم من يا خود وظيفه دارد كه نيازهاي نهاد را برطرف كند. گاهي اوقات اين نيازها به‌قدري از نظر جامعه غيرقابل‌قبول هستند كه به‌طوركلي از هوشياري بيرون رانده مي‌شوند. اما فرويد معتقد بود كه غرايز نهاد در ناهشيار از بين نمي‌روند.

يكي از راه‌هايي كه اين نيازها خود را نشان مي‌دهند رؤياها هستند. درواقع هنگامي كه فرد نتواند خواسته‌هاي خود را در عالم بيداري محقق كند آنها را به‌صورت نمادين در خواب‌هايش خواهد ديد. به همين خاطر فرويد معتقد بود كه تحليل رؤياهاي بيمار شاهراهي است كه شما را به سمت محتواي ناهشيار خواهد برد.

🔶 مقاومت

مقاومت نظريه ديگري از زيگموند فرويد است. بيماران هميشه آماده نيستند كه محتواي ناهشيار را به درمانگر نشان بدهند. گاهي اوقات اين محتواها به‌قدري از نظر جامعه ناپسند هستند كه به‌طوركلي از هشياري فرد بيرون شده‌اند و قرار نيست به اين سطح برگردند. به‌علاوه بعضي از بيماران شرايط خود را دوست دارند و نمي‌خواهند تغيير كنند. در اين زمان مكانيسم‌هاي ناهشياري در فرد شكل مي‌گيرد كه در مقابل درمان مقاومت مي‌كند. ساده‌ترين اين مثال‌ها اين است كه يك نفر دير به جلسه درمان برسد يا جلسه خود را كنسل كند.

🔶 انتقال | زيگموند فرويد

در ميان نظريه‌هاي روانكاوي زيگموند فرويد ، انتقال يكي از جالب‌ترين آن‌هاست. فرويد معتقد بود كه بيمار، روان‌شناس را به‌عنوان يكي از والدين يا منابع قدرت در كودكي‌اش مي‌بيند. و درست به شكلي با او رفتار مي‌كند كه در كودكي با پدر و مادرش مي‌كرده است. براي مثال بعضي از بيماران با خشم با درمانگر رفتار مي‌كنند. يا شايد از او بترسند و احساس كنند بايد به حرف‌هايش گوش كنند.

بعضي از مراجعين نيز همه تلاششان را مي‌كنند كه درمانگر از آن‌ها راضي باشد. به همين خاطر اينكه درمانگر به نوع رفتار بيمار دقت داشته باشد بسيار اهميت دارد. فرويد معتقد بود كه ممكن است درمانگر نيز بيمارش را به‌جاي يكي از شخصيت‌هاي كودكي خود بگيرد كه به اين موضوع انتقال متقابل گفته مي‌شود.

كلام آخر

زيگموند فرويد يكي از بزرگان علم روانشناسي است. كه در زمينه هاي مختلفي نظريه بيان كرده است. نظريه رواني جنسي، نظريه ناخودآگاه، روانكاوي و … همگي بر اساس تحقيقات زيگموند فرويد پديد آمده است. كه در اين مقاله به تمامي جوانب اشاره شده است.

براي دريافت مشاوره در زمينه زيگموند فرويد مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول

آيا نظريه فرويد راجع به ذهن ناهشيار واقعيت دارد؟

بله؛ تحقيقات اخير نشان مي‌دهد بخش‌هايي در مغز وجود دارند كه دقيقاً عملكردي شبيه به آن چيزي دارند كه فرويد براي ناهشيار در نظر گرفته بود.

منبع: زيگموند فرويد | زندگي نامه و نظريه رشد فرويد

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/6/21  ] [ ۱۶ ] [ newmiind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : 0
    دیروز : 0
    افراد آنلاین : 1
    همه : 0
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب